Teleurstellend einde van de Vivat! – wandeling

Na 11 jaren komt er een einde aan de Vivat!-wandeling. Vanaf 1 januari 2019 valt immers het doek over het sportcentrum van Defensie en dat is meteen ook voor onze wandelclub De Vreugdestappers het sein om de samenwerking stop te zetten.

De wandelingen, ongetwijfeld behorend tot de mooiste en zeker tot de afwisselendste wandelingen in Vlaanderen, kende een bewogen geschiedenis. Aanvankelijk (groen) op zondag, met 600 à 800 deelnemers, naar onze normen toen een bijzonder hoog aantal. Volgde een periode met datumperikelen en het niet meer vermeld worden in de "Marching" met als gevolg een halvering van het deelnemersbestand (oranje). Als de laatste 3 jaren (rood), de tocht op zondag dan ook nog "gewraakt" wordt omdat ze georganiseerd wordt op minder dan 20 km van een promotocht, is het leuke er helemaal af.

Voor de allerlaatste keer (zaterdag 23/06/2018) hadden we gehoopt op een "redelijk" aantal deelnemers. Het was prima wandelweer, het leek goed te beginnen, ... maar de Rode Duivels maakten dat reeds voor de middag de inschrijvingen stokten en we eindigden op slechts 351 deelnemers !  Spijtig voor het groepje van medewerkers die "hun voeten afdraaiden" en in het bijzonder Denise en Guy, die het gros van de omlopen van "pijlen" voorzag (en ook weer afnam) en daarvoor op 2 dagen meer dan ... 100 km gefietst hebben ! Chapeau ! Proficiat ! Dank, ook aan de anderen.

Dank ook aan Hugo Verlaenen voor de mooie foto's (klik hier).

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *