Vivat! – wandelingen Duisburg

Voor de 11°, maar allicht de allerlaatste keer, organiseren de Vreugdestappers  op zaterdag 23/06/2018, de Vivat!-wandelingen, in samenwerking met het Sportcentrum van Defensie. Startplaats is de tent in het Sportcentrum van Defensie, Hertswegenstraat 61, 3080 Duisburg (Tervuren) tussen 07 en 15 uur. Er is ruime parking in de nabijheid van de startplaats voorzien. Bussen De Lijn 315 en 830 stoppen voor het Sportcentrum (op 100 m van de startplaats).

Dit is onze tweede van vier wandelingen die recht geven op een fles cava bij minstens drie deelnames.

Inschrijving : 1,1 € voor leden van een erkende wandelfederatie, 1,5 € voor niet-leden. Voor elke deelnemer gratis een Campina melkdrankje en gratis toegang tot de selectieproeven van de Nationale Jumping Vivat! op zaterdag. De opbrengsten  worden geschonken aan het goede doel : de Stichting Vivat !

Wat mag de wandelaar verwachten : van uit het Sportcentrum, het startpunt van de wandelingen, bevindt men zich onmiddellijk in de natuur. De omlopen zijn dan ook grotendeels verkeersvrij en altijd verkeersluw. De wandelaar kan kiezen uit 4 lussen van 5 à 9 km die naar hartenlust kunnen gecombineerd worden tot niet minder dan 14 afstanden tussen 5 en 30 km. Alle lussen hebben een eigen apart karakter en maken het mogelijk om een uiterst gevarieerde tocht samen te stellen.

  • Deze tochten staan niet in "Walking for Belgium". De datum (van de Jumping) wisselt wel eens en is steeds laattijdig bekend. Daardoor zijn er niet steeds zo veel wandelaars als verwacht kan worden voor deze toch wel mooie en exclusieve omgeving.

Lees alvast eens de verslagen en bekijk de fotoreportages van wandelaars die deelnamen aan deze leuke wandelingen ! Met heel veel dank aan de schrijvers en fotografen !

U houdt van de natuur maar ook van een beetje cultuur en van "people watching" ? Dan kiest U best voor de kleine (A) of grote omloop (A+) door het Park van Tervuren, ook weleens het "Versailles van België" genoemd. De lus brengt U langs het Museum en Koloniënpaleis naar het vernieuwde centrum van Tervuren (de Moestuin, de Warande, de Markt, de Sint-Janskerk, ...). Vlij U neer op één van de terrasjes en geniet van de voorbij wandelende parkbezoekers, van alle kleuren en nationaliteiten. De tocht gaat verder met een doortocht door de oude Panquinkazerne waar ter gelegenheid van 100 jaar beëindigen van WO I, een schitterende kunstwerk is opgericht. U loopt door een loopgracht, tussen het graan en de papavers, naar de Sint-Hubertuskapel en via parkwegels weer naar de startplaats.

 

 

U houdt van de stilte en de koelte van het bos ? Dan kiest U voor een tocht door de majestueuze dreven van het Kapucijnerbos en de Koninklijke Wandeling (Zoniënwoud).  We hebben gekozen voor goed begaanbare wegen, zodat zowel lus A als B geschikt zijn voor rolstoelen en buggy's.

 

U houdt meer van open ruimte, golvende landschappen, mooie vergezichten. Dan stap je richting Duisburg, via trage wegen, vele kapellekens om onder de toren van de Sint-Katarinakerk te rusten in een nog authentiek dorpscafé ('t Pleintje). Of je maakt vooraf eerst een ommetje naar Vossem, met zijn Romaans kerkje en eventueel een bezoekje aan het goedkoopste café van Vlaanderen (In de Congo). Als je terugkeert wandel je door landschappen, waarin scenes uit de film "De Vlasschaerd" (Stijn Streuvels) werden opgenomen.

 

 

Voor de kilometervreters hebben we vanuit Duisburg nog een prachtig stukje rustige natuur voorzien. Langs het gehucht Veeweide, naar de heuvelrug van de Voervallei en via een oude trambedding, met prachtig vergezicht op de watertorens in de omgeving, de radars in Bertem, ... terug naar Duisburg en dan naar het Sportcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *