Herfstwandelingen Bertem

In 2020 zullen onze Herfstwandelingen plaatsvinden op zondag 18/10/2020.

Bertem, de heimat van de Teussers, ligt gelegen in de landstreek Dijleland. Met zijn adembenemende vergezichten, bos- en natuurgebieden en markante gebouwen in de dorpskern, is Bertem absoluut een bezoekje waard!

EDITIE 2019: Onze derde wandeling van 2019 zit er op! Op zondag 20 oktober 2019 mochten we 1010 wandelaars ontvangen voor onze Herfstwandelingen te Bertem. 

Onze wandelingen gingen van start in zaal De Cerkel in Bertem met twee controleposten in de historische centra van Winksele en Meerbeek. In de driehoek die gevormd wordt door Bertem, Winksele en Meerbeek, wandelden we door een landelijk gebied met veel afwisseling: gemengd loofbos, weiden, akkers, paardenweiden, holle wegen en speelbos.  We stapten hoofdzakelijk op onverharde landbouw- en boswegen en kwamen op plekken met plaatsnamen die het rijke landbouwverleden, het bosrijke - en heuvelende karakter van de streek in de verf zetten: Koeheide, Zwanenberg, Bertembos, Toverberg, Schapenheide, Hoogveld, Eikenbos, Grevensbos, Kiekendel, Kinderenbos, Slangepoel en Zavelberg.

Hieronder vindt U een fotoreeks van onze 2019 editie:

Wie verder nog voorproefje wil voor onze 2020 editie, kan alvast even de fotoreportages van de voorbije jaren bekijken. Met dank aan de fotografen/wandelaars.

2 reacties op Herfstwandelingen Bertem

 1. Monique Haers zeggen:

  Beste, ik vond deze site toevallig bij het zoeken naar mooie wandelingen rond Bertem, Kortenberg, Everberg, Meerbeek … we zullen op 29/9 deelnemen aan de RefugeeWalk (40km) en we willen nu graag wat oefenen liefst op onverharde wegen in het Leuvense. We zoeken een wandeling tussen 20 en 25km lang, liefst in de natuur. Kunnen we ergens jullie parcours vinden ? hartelijk dank

  • Paul Poels zeggen:

   Beste Monique,
   Indien je over een gps beschikt kan ik je een mooie wandeling van 21km doorsturen in gpx-formaat.
   Start aan de sporthal Colomba. Via Everberg naar Meerbeek, Bertem naar de site van Gasthuisberg.
   Terug via Veltem, Bertem, Meerbeek naar Kortenberg.
   Alles verloopt via onverharde en verkeersluwe wegen.
   Je mag in dit seizoen wel een (veel) modder verwachten onderweg. … en – helaas – geen drankgelegenheden onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *