Herfstwandelingen Bertem

2018 : dank aan de 1442 wandelaars !

W.V.D.B. uit Rupelmonde schreef : "Beste voorzitter, ik wens jou en je hele ploeg proficiat te wensen met de héél prachtige wandeling van afgelopen zondag! Werkelijk een voorbeeld voor andere wandelclubs! Tot, zeker, ziens! Met vriendelijke groet"

Bekijk de mooie fotoreportage van François Geysen

Met een beetje mooi weer belooft onze laatste wandelorganisatie van 2018 een mooie afsluiter van het jaar te worden. De uitgetekende omlopen langs Bertembos, het Eikenbos, de Koeheide, de Prinsendreef in Everberg, het Plantsoenbos en de Rotte Gaten in Meerbeek, zullen de herfstkleuren zeker tot hun recht doen komen. Naast de natuurpaden stappen we verder vooral langs trage wegen. Onze wandeling werd trouwens opgenomen in het programma van de promotors "Dag van de Trage  weg" (www.trage wegen).

We hebben volgende afstanden in de aanbieding :  3 - 6 - 10 -13 - 21 - 27 km. We hebben een deel van onze omlopen 2018 gepubliceerd op Route You. De GPS-liefhebbers kunnen deze downloaden (last-minute wijzigingen zijn echter altijd mogelijk). Wie niet bekend is met Bertem en omgeving vindt er een schat aan "bezienswaardigheden". Klik op de onderstaande links.

13.5 km  Bertem - Meerbeek - Bertem

6.6 km Koeheide - Bertem Bos

7.3 km Rotte Gaten (Meerbeek)

Niet minder dan 3 clubs hebben hun komst per bus gemeld (De Reynaertstappers uit Belsele, Halewijn Zoutleeuw en de Trekvoegels Boechoute). We hebben voor hen parking voorzien op de terreinen van Aldi, vlakbij de startplaats (de oude Kantine van FC Bertem, Tervuursesteenweg 161).

Omdat de beschikbare lokalen in Bertem nogal aan de krappe kant zijn voor de 1000 à 1500 wandelaars die we de voorbije jaren hadden en hopelijk opnieuw mogen ontvangen, voorzien we een tweede startplaats  in zaal De Cerkel, Tervuursesteenweg 164. Op beide plaatsen hebben we parkeerruimte voorzien in de onmiddellijke omgeving en zijn dezelfde voorzieningen voorhanden.

Verder mogen zo'n 240 wandelaars die driemaal zullen deelgenomen hebben aan onze organisaties in 2018 een fles cava komen afhalen. Daarnaast hebben we ook nog eens 150 drinkbussen (met mogelijke ijskoeling) cadeau gekregen van Ardennes-Etappe die we bij lot zullen uitdelen aan de wandelaars.

Afhankelijk van waar men start, dient de andere zaal ook als rustpost. Verder hebben we nog een rustpost voorzien in de Parochiezaal van Meerbeek. En omdat we daar bij de "papboeren" zijn, voorzien we ook ambachtelijk gemaakte rijstpap (naast de klassieke taarten).

Wie een voorproefje wil, kan alvast even de fotoreportages van de voorbije jaren bekijken. Met dank aan de fotografen/wandelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *