Onze clubactiviteiten

Onze hoofdactiviteit is natuurlijk wandelen. Meestal trekken onze clubleden op individuele basis naar één of andere georganiseerde wandeling in de omgeving. U kan meer dan 2000 "officiële" wandelingen in België terugvinden in de wandelkalender "Walking in Belgium".  Voor elke bewezen deelname (afstempeling in het wandelboekje door de organiserende club) betalen we onze clubleden sinds 2018 1,10 € terug in waardebonnen. Een wandelboekje vol met stempels heeft aldus een waarde van 66 €. Bij inlevering van het boekje krijgen onze clubleden dit bedrag uitbetaald onder de vorm van waardebonnen. Hiermede kunnen de leden terecht in onze "clubwinkel" voor de aankoop van clubkledij. Met deze waardebonnen kunnen ook de bijdrages voor busreizen of midweeks betaald worden.

Uit het ruime aanbod van wandelingen raden we aan onze clubleden vooral de organisaties aan van bevriende clubs, van clubs die talrijk aanwezig waren op onze eigen wandelingen in de voorbije jaren.

Enkele malen per jaar doen we ook aan carpooling, meestal naar iets verder gelegen organisaties. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar aldus geven we clubleden die niet zo erg van de verkeersdrukte houden of die niet beschikken over eigen vervoer, toch de kans om mee nieuwe tochten te ontdekken. Voor de "carpoolers" betaalt de club het inschrijvingsgeld en een drankje. De bereidwillige chauffeurs krijgen een kleine vergoeding in waardebonnen (1 € per gereden 10 km).

Tweemaal per jaar organiseren we een dagvullende busreis naar één of andere wandeltocht, eventueel gekoppeld met een bezoek aan een toeristische attractie, stad, museum, ... .

In het voorjaar gaan we op midweek (3 dagen) om al stappend een nieuwe streek en streekprodukten te ontdekken.

Aldus proberen we elke maand minstens één activiteit in clubverband te hebben. Raadpleeg de evenementenkalender of klik op de submenu's om meer te weten te komen over elk dezer activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *