Midweek

Sedert enkele jaren gaat de club ook een paar dagen op uitstap, om (stevig) te stappen in de natuur en lekker eten te combineren ! In 2019 gingen we van 27 tot 29 maart naar Stadtkyll (Hotel am Park) in de Eifel. 49 clubleden schreven zich in voor deze meerdaagse uitstap. Hieronder het programma.

Algemene informatie:

Stadtkyll ligt op 450 m in het dal van de Kyll in de Vulkaaneifel. Het gebied is niet vlak en best vergelijkbaar met de hogere delen (met diepere dalen) van onze Ardennen. Ook aangaande klimaat gaat de gelijkenis op: temperaturen zijn een 4-tal graden lager dan in onze Brusselse rand, en, neerslaghoeveelheden zijn vergelijkbaar met wat we thuis gewend zijn in dezelfde periode van het jaar (maartse buien en aprilse grillen). De begeleide wandelingen waren voorzien voor drie dagen. Ieder kon opteren om in Stadkyll te blijven op dag 1 en dag 2, of op eigen initiatief een wandeling te doen. Het hotel leende kaarten uit met lokale wandelroutes voor hen die de stad uit wilden.

Woensdag 27 maart 2019

 • Heenreis: vertrek bus in Huldenberg om 08u00 aan Pakhuis // in Vossem/Duisburg om 8u10 // aan parking Moorsel Steen-berg om 08u30
 • Aankomst Stadtkyll voorzien tegen 11u30 (afhankelijk van verkeer onderweg)
 • Lunch in hotel om 12u00
 • Namiddag uitstap Stadkyll - Kronenburg 13u30-13u45
 • Vanaf 17u00 is er gratis drank in het hotel
 • Tegen 18u30 worden we aan tafel verwacht in hotel.

Donderdag 28 maart 2019

 • Uitstap donderdag: Stadtkyll -  Lissendorf – Birgel – Gönnersdorf – Schüller - Stadtkyll: lus in 3 etappes. Club voorziet beperkte terugtocht per minibus.
 • Ontbijt is mogelijk vanaf 7u30
 • Vertrek begeleide wandeling : 09u15
  • etappe 1 StadtkyllBirgel (12 km): De wandeling klimt snel omhoog en volgt de vallei van de Wirft, een zijrivier van de Kyll. Ze verloopt voornamelijk door bos op goed begaanbare bospaden met halfweg een prachtige uitzicht op de Vulkaaneifel.
  • in Birgel: mogelijkheid om lunch te nuttigen en iets te drinken, of, om lekker goulashsoep te nuttigen (zie later in detailinfo). Eventueel te bezichtigen: St. Hubertus kapelle, historische Wassermühle.
  • etappe 2 BirgelSchüller (5km): De wandeling verloopt vooral door open landschap op goed begaanbare bospaden en wegen. Aan de kerk van Schüller zal nog een taxi voorzien worden naar Stadtklyll voor hen die de laatste etappe skippen . De anderen starten na een korte rustpauze meteen de derde etappe.
  • etappe 3 SchüllerStadtkyll (5km): Een vrij gemakkelijk laatste stuk. Vanuit Schüller keren we snel terug in het bos en dalen gradueel af naar de Kyll en het hotel. Ook nu verloopt de wandeling over goed begaanbare boswegen.
 • Vanaf 17u00 is er gratis drank in het hotel. Tegen 18u30 worden we aan tafel verwacht in hotel.

Vrijdag 29 maart 2019

 • Ontbijt is mogelijk vanaf 7u30
 • Voorzien vertrek: bus komt om 9u30 inladen en is weg om 10u00
 • Halte in Monschau om +/- 11:00
  1. Alternatief 1: Korte cultuur-historische wandeling (+/- 3km, 1u30) door het centrum van Monschau. Toelichting bij de industriële geschiedenis van het stadje en de Rurvallei, de belangrijkste kenmerken en gebouwen van dit versterkte textielstadje. Na de gezamenlijke wandeling is er mogelijkheid om samen (en op eigen kosten) nog iets te eten of drinken in een horecazaak naar keuze en/of in het stadje te vertoeven.
  2. Alternatief 2: Wandeling door het centrum en langsheen de Rur en Kluckbach (+/-8km, 2u15). We volgen de Rur stroomafwaarts op de flank van de vallei, steken vervolgens de rivier over bij de monding van de Kluckbach (in de Rur). Volgen een stukje de Kluckbach stroomopwaarts en vervolgens weer de Rur stroomafwaarts naar Monschau. De wandeling verloopt op gemakkelijke paden op uitzondering van de laatste 2 km waar we kleine boswegen volgen die wat tredzekerheid vereisen. We worden beloond met een prachtig zicht vanuit de hoogte op Monschau vooraleer we terug afdalen. In het stadje aangekomen is er mogelijkheid om samen (en op eigen kosten) nog iets te eten of drinken in een horecazaak naar keuze en/of in het stadje te vertoeven.
 • Vertrek voorzien om 16u00 richting huiswaarts.

 

Enkele foto's van de midweek:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorheen bezochten we  ook reeds onderstaande plaatsen (zie de filmpjes onder tabblad "De Oude Doos") :

2018 : Schore (Schoorbakkehoeve)

2017 : 's Gravenvoeren in hotel Blanckthys

2016 : Bouillon in Hotel de La Poste

2015 : Zeeland

2014 : Clervaux in "Hotel des Nations", met wandelingen door de Hoge Venen, een bezoek aan Spa, en op en af, in de regen soms, al of niet met gids rondom Clervaux

2013 : Lanaken in het Eurotel, met wandelingen door het Park der Hoge Kempen en een memorabele lunch in het poepchique 'La Butte aux Bois"

2012 : Houffalize met een bezoekje aan de kabouterbrouwerij van "La Chouffe" en het iconische volkscafé "Aux cheras"

Reacties zijn gesloten.